Werkwijze

Gewoon Gezond Fit

Mijn motto: Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.

Hoe gaan we aan de slag?

Kennismakingsgesprek (20 minuten)
Uit eigen ervaring weet ik dat het heerlijk is om een stok achter de deur te hebben. Iemand die met je meekijkt en meedenkt. Iemand die je op het juiste pad weet te houden. Iemand die je motiveert en steeds weer een hand reikt om je te helpen. Het gevoel ook hebben dat je er niet alleen voor staat. Gewoon iemand die jou vertelt dat je het goed doet en jou bij kan sturen als je van je pad af dreigt te gaan. 

Ik wil je daar graag bij helpen! Ben je benieuwd hoe we dat gaan doen samen? Dan wordt het tijd voor een gratis kennismakingsgesprek

Tijdens dit gesprek maken we vrijblijvend kennis met elkaar. Ik hoor graag wat jouw wensen en doelen zijn. En ik zal je iets over mijn werkwijze vertellen.

Als we het na dit gesprek samen zien zitten dan gaan we met elkaar op pad om jouw doel te bereiken.

Intakegesprek (60 minuten)
Na het eerste kennismakingsgesprek kunnen we bekijken of ik iets voor jou kan betekenen. Als dit zo is dan volgt er altijd eerst een intakegesprek. Tijdens dit gesprek breng ik uitgebreid jouw huidige leefstijl in kaart. We bekijken bijvoorbeeld wat je huidige voedingspatroon is, of je aan sport doet, wat jouw wekelijkse bezigheden zijn, of je een dieetverleden hebt… Kortom ik wil een heleboel van jou weten om mijn voedingsadviezen aan jou echt op maat te kunnen maken.

In kleine stapjes gaan we werken naar een gezond voedingspatroon en een gezond gewicht.

Vervolgconsulten (30 minuten)
Na het intakegesprek volgen de consulten. Tijdens deze vervolgconsulten bespreken we de voortgang. Je mag op de weegschaal gaan staan en ik zal jouw middelomtrek meten. We bespreken hoe de afgelopen periode gegaan is. Of er misschien dingen zijn waar je tegenaan bent gelopen en of er bijvoorbeeld momenten waren waar je trots op bent. Ik kan jou van adviezen voorzien en de motivatie geven om weer door te gaan. We houden daarbij steeds jouw doelen in de gaten en stellen deze bij waar nodig is. En na ieder consult ontvang je een kort verslag van mij met daarin de punten die we besproken hebben.

BGN-gewichtsconsulent

Ik ben als gediplomeerd gewichtsconsulent aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. 

Als BGN-gewichtsconsulent streef ik naar een duurzame verbetering van het voedingspatroon en de  leefstijl van mijn cliënten. Ik werk niet met maaltijdvervangers of afslanksupplementen. Mijn adviezen gaan uit van gewoon gezonde voeding volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad.

Met mijn 1 op 1 begeleiding lever ik maatwerk af. Niemand is tenslotte hetzelfde. Samen met mijn cliënten kijk ik naar het huidige voedingspatroon en buig deze stap voor stap om naar een gezondere variant. We streven naar een leefstijl waar de cliënt zich prettig bij voelt. Die moet het tenslotte uiteindelijk gaan doen en vol kunnen houden.

En natuurlijk blijft er ook ruimte om af en toe eens iets minder verantwoords te eten. Zolang je maar balans houdt in wat je eet.

Om mijn licentie als BGN-gewichtsconsulent te behouden, ben ik ook verplicht om jaarlijks diverse bij- en nascholingen te volgen. Dit doe ik met plezier en vind dit niet meer dan logisch. Op het gebied van voeding verandert er altijd veel en valt er altijd wel iets te leren. Mijn kennis blijft op deze manier lekker up-to-date.

Zonder doorverwijzing van een huisarts kun je bij een BGN-gewichtsconsulent terecht voor je voedingsvragen en/of afvalwens. Behalve als je om medische redenen voeding nodig hebt die aan specifieke eisen moet voldoen, dan kan en mag ik jou niet begeleiden.

Omdat ik bij de BGN aangesloten ben kunnen mijn cliënten ook bij een groot aantal zorgverzekeraars (een gedeelte van) de consulten vergoed krijgen. Welke zorgverzekeraars dit zijn en meer informatie hierover is te vinden op  de website van de BGN.

Iets wat je kunt aanleren kun je jezelf ook weer afleren.
Met k
leine stapjes!

Lukt het je maar niet? 

Als gediplomeerd gewichtsconsulent èn ervaringsdeskundige wil ik jou graag op weg helpen om (nog) gezonder te gaan eten.

Stel me gerust een vraag, ik help je graag verder!

Bij GEWOON GEZOND FIT ga ik jou helpen om weer een gezond voedingspatroon te krijgen. Door gewoon gezond te eten. Geen tijdelijk dieet maar een gezonde leefstijl waar je je leven lang plezier van hebt!

Wil je weten hoe? Neem contact op dan leg ik het je uit.

Open chat
Stuur me een appje
Hoi, wat leuk dat je appt met Gewoon Gezond Fit, waar kan ik je mee helpen? Groetjes, Carola